OPROEP: Rekrutering van vrouwen met een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes voor fietsproject in de strijd tegen diabetes

ma 04 januari 2016

Climbing For Life Les 2 Alpes

Na drie succesvolle edities op de Stelvio verleent de Diabetes Liga ook in 2016 haar volledige medewerking aan dit unieke fietsevent. Het project wordt dit jaar in een nieuw kleedje gestoken en valt nu onder dezelfde familienaam als het reeds langer bestaande "Climbing For Life". 

Met dit project wilt de Diabetes Liga enerzijds diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties mits de nodige medische begeleiding perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes type 1 of type 2. Anderzijds willen de organisatoren de aandacht vestigen op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op diabetes type 2, zoals bij vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben gehad.

Team Climbing For Life Les 2 Alpes 2016
In kader van het goede doel zal een team van 12 personen met diabetes of een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes onder begeleiding van een medisch team en Energy Lab, naar de top van o.a. Alpe D’Huez fietsen. Op zaterdag 20 augustus zal als ultieme climax Les 2 Alpes, na een schitterende tocht van 50 km, worden bedwongen.

Motiveer vrouwen met een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes om deel te nemen aan dit unieke project en draag zo een steentje bij in de strijd tegen diabetes! De kandidaturen dienen  vóór 15/01/2016 ingediend te worden. Al de nodige informatie en inschrijvingsdocumenten kan u bekomen via preventie@diabetes.be.

Meer info op www.climbingforlife.be

Ook U kan deelnemen  

Neem zelf ook deel met familie, vrienden of collega’s en steun zo de strijd tegen diabetes. Het volledige programma en alle praktische informatie vindt u terug op www.climbingforlife.be.   

Het sportief evenement Climbing For Life Diabetes loopt in nauwe samenwerking met Golazo Sports en Energy Lab.
Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons