Registratie

Hoe kan ik mij registreren?

Wanneer zwangerschapsdiabetes bij jou werd vastgesteld, overhandigt je gynaecoloog of een andere zorgverlener je een folder met een registratieformulier. Na het invullen van de gevraagde gegevens onderteken je de "geïnformeerde toestemming" . Daarna scheur je het formulier van de folder en via bijgevoegde (voorgefrankeerde) enveloppe stuur je dit op naar de projectverantwoordelijke. Indien je geen voorgefrankeerde enveloppe meegekregen hebt, mag je het registratieformulier opsturen in een eigen enveloppe naar:

Project Zoet Zwanger
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent

Je kan ook kiezen om je online te registreren. Vraag meer uitleg aan de zorgverlener die je over het project Zoet Zwanger informeert.

Eens succesvol geregistreerd, word je hiervan op de hoogte gebracht. Ook je huisarts en gynaecoloog krijgen een bevestiging dat je je geregistreerd hebt, indien hun gegevens via het registratieformulier werden doorgegeven.

Wat mag ik verder verwachten?

  • Een drietal maanden na je bevalling zal je van ons een eerste brief (e-mail) ontvangen waarin we je herinneren aan de belangrijkste actiepunten om diabetes te voorkomen. Je krijgt ook een kaartje dat je kunt gebruiken om je jaarlijkse afspraken bij je huisarts te noteren.
  • Vervolgens zal je jaarlijks automatisch een uitnodigingsbrief (e-mail) ontvangen met de vraag een bezoek te brengen aan je huisarts voor een nuchtere bloedglucosebepaling.
  • We vragen je ook om telkens het resultaat van de bloedglucosebepaling aan ons mee te delen. Dit wordt allemaal duidelijk uitgelegd in de brief.

Heb je vragen over het project "Zoet Zwanger" of zwangerschapsdiabetes en vind je het antwoord niet op deze website, dan kun je gebruik maken van het contactformulier.

Voor andere vragen over diabetes kun je terecht bij de gratis Diabetes Infolijn.