Activiteiten archief

Diabetes@school ! “Info-avond voor leerkrachten van kinderen met diabetes”

Datum
donderdag 03 oktober 2013
Tijdstip
19u30
Plaats
AZ Sint-Jan - Brugge
Prijs
gratis
Contact
Luc Dendooven 050/395907
Geert Van Vlaenderen 050/36.27.37

Programma

Diabetes@school : 3 oktober 2013 - Voordracht door Dr. S. Depoorter
Ook dit jaar organiseert onze afdeling een vormingsavond voor leerkrachten van het kleuter, lager en middelbaar onderwijs. Naast basis uitleg over wat diabetes is zullen vooral praktische situaties aan bod komen; hoe de symptomen van een hypo te herkennen, welke preventieve acties zijn nodig, voorzorgen bij sport, …
Na de voordracht is er ook een praktische workshop waar de leerkrachten zelf ervaren wat het is om een bloedcontrole te doen, zien hoe een spuit gezet wordt, hoe een pompje werkt en ook hoe de glucagon spuit aangewend wordt.

Om de uitleg niet te beperken tot de avond van de voordracht, krijgen alle leerkrachten met kinderen met diabetes op school een infomap mee. De map bevat algemene informatie omtrent diabetes, maar ook een korte handleiding omtrent de basiskennis die een leerkracht zou moeten hebben om met vertrouwen te kunnen omgaan met de diabetes van het kind. We bevelen heel sterk aan om dit document samen met de ouders door te nemen. Op die manier kunt u specifieke aandachtspunten aangeven die voor uw kind van belang zijn.
De map is heel handig om dichtbij in de klas te plaatsen, maar ook om mee te nemen op uitstap. Dankzij sponsoring kunnen we de map gratis meegeven.

“Als uw kind diabetes heeft is het ten zeerste aan te bevelen zijn/haar leerkracht(en) te motiveren om deel te nemen aan de vormingsavond.”Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons