Activiteiten archief

Infobeurs Thuiszorg – Thuiszorgondersteuning 10 - 11 februari 2012

Datum
vrijdag 10 februari 2012
Tijdstip
Zie detailinfo
Plaats
Brugge - Stadshallen
Prijs
Gratis
Contact
Luc Dendooven 050/395907
Christine Vanhooren 050/33.82.60

Programma

Thuiszorg wint steeds meer aan belang, onder meer door de vergrijzing van de bevolking en verkorte ziekenhuisopnames. De meeste mensen kiezen ervoor om zo lang mogelijk thuis te blijven in hun vertrouwde omgeving. De eigen omgeving biedt trouwens veiligheid en geborgenheid. Thuis zijn, ook als je zorgbehoevend wordt, heeft een positieve invloed op je welzijn.

In de thuiszorg spelen verschillende partners een rol. Centraal staan de zorgbehoevende persoon en zijn familieleden.
Heel wat Vlamingen nemen op een bepaald moment in hun leven de zorg op voor een hulpbehoevend familielid, kennis of buur en worden mantelzorger. Ook diverse organisaties van professionelen en vrijwilligers kunnen ondersteuning bieden in de thuiszorg.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel mensen hun weg niet vinden in de doolhof van begeleidingsdiensten, brochures en folders.

Het Stadsbestuur van Brugge, het SEL Noord-West-Vlaanderen (Samenwerkings-initiatief Eerstelijnsgezondheidszorg), de Regionale Dienstencentra van Bond Moyson, Onafhankelijk Ziekenfonds, Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen, het Thuiszorgcentrum CM Brugge vzw en het Regionaal Dienstencentrum Zonnewende van Familiezorg West-Vlaanderen vzw sloegen de handen in elkaar. Zij organiseren een infobeurs thuiszorg voor alle geïnteresseerden. Je kan er kennismaken met het aanbod van thuiszorgondersteunende diensten uit de regio.

Op deze beurs vind je een antwoord op alle mogelijke vragen rond thuiszorg. De infobeurs richt zich naar jonge gezinnen met kinderen, senioren, personen met een beperking, personen met een psychische kwetsbaarheid,… Er worden doorheen de dag workshops georganiseerd met volgende thema’s: valpreventie, rugsparende tips, kraamzorg, gezonde voeding, gezonde leefomgeving.

De Vlaamse Diabetes Vereniging afdeling Brugge neemt eveneens deel aan deze Infobeurs.
Vrijdag 10 februari 2012 van 14 u tot 17 u
Zaterdag 11 februari 2012 van 10u – 17u
Beneden- en bovenzalen Stadshallen,
Markt Brugge
Toegang : Gratis Info : 050/32 70 85


Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons