Kortrijk

Welkom bij de afdeling Kortrijk. Wij zijn actief in deze regio en willen je graag leren kennismaken met onze werking. Want ook in jouw omgeving gebeurt er veel rond diabetes.

 

Kortrijk beeld

 

Zo’n achentwintig jaar geleden, toen de Vlaamse Diabetesvereniging reeds een zestal jaar onder de naam BVS werkzaam was, werd de afdeling Kortrijk onder de doopvont gehouden.

De heer M. Van Damme, verpleger van beroep, en van oordeel dat mensen met diabetes, om allerlei redenen, zich beter konden verenigen, voelde zich geroepen om in het Kortrijkse met een onderafdeling te starten. Intussen is onze afdeling uitgegroeid tot een gemeenschap van ongeveer 650 leden. Ik denk dat dit te danken is aan de onvoorwaardelijke inzet van mijn voorgangers, en ik ben hen daar dankbaar voor. Jammer genoeg heeft het hoge ledenaantal ook te maken met te veel mensen met diabetes. Onze vereniging staat in voor de opvang en begeleiding van die mensen, maar dat is zeker uitgebreid te lezen in de stek van de diabetesvereniging.

Ons driemaandelijks plaatselijk tijdschrift ‘Marjorie’ staat ook boordevol nieuws en wetenswaardigheden en via hetzelfde blad vind je ook de data en uitleg van onze activiteiten.Wanneer je iets verder leest, krijg je ook meer info over onze verkooppunten, het bestuur, en de geplande activiteiten.

Flyer afdeling Kortrijk hier downloaden 

Alvast bedankt voor het bezoek aan onze site

 


Prikbord

Herfstwandeling op zondag 27 september2015

Wandeling in de groene omgeving van Lauwe - Rekkem


Afdeling Kortrijk
Hoogstraat 139 Bus 0101
8540 Deerlijk
056/71.83.37

Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons