70 jaar VDV

70 JAAR VLAAMSE DIABETES VERENIGING

 

Op 18 januari 2013 hield de VDV-afdeling van de regio Dendermonde een feestelijke bijeenkomst in het CC De Steenpoort ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Vlaamse Diabetes Vereniging.

Zij vierden dat, zoals het een patiëntenvereniging past, in het gezelschap van hun leden.

De weergoden waren hen gunstig zodat talrijke leden, vrijwilligers en sympathisanten waren opgekomen voor een meer dan interessant en begeesterend programma.

De aanwezigen werden bij het binnenkomen alvast vergast op een muzikaal optreden van het duo Johanna & Rosemarijn Christiaens.

De inleiding en de algemene coördinatie waren in handen van voorzitster Godelieve Rombaut.

De directeur van VDV, Stijn Deceukelier, schetste een beeld van het verleden, het heden en de toekomst van de vereniging, waarbij hij vooral het belang onderstreepte van de plaatselijke VDV-afdelingen en hun werking voor de leden.

Hierna was het de beurt aan Dr. Van Nimmen die naast zijn drukke beroepsbezigheden een bijzondere hobby beoefent: hij heeft namelijk een bloeiende wijngaard op de flanken van een dijk aan de Schelde te Dendermonde en hij is één van de weinige wijnbouwers in België. Hij situeerde voor de aanwezigen het wordingsproces en de aanmaak van wijn in het algemeen en in Vlaanderen. Tot en met het praktische aspect van het bottellen toe waardoor een heerlijk en gezond drankje in de fles terecht komt, dat zelfs voor een diabetespatiënt niet te versmaden is, op voorwaarde dat het met mate en verstand wordt genuttigd.

De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een receptie met bubbels van het VDV-huis. Broodjes en hapjes allerhande werden aangeboden door bestuur en medewerkers van de plaatselijke afdeling. Dat vormde meteen de praktische toepassing van het betoog van Dr. Van Nimmen in het prachtige kader van cc De Steenpoort.

Ter afsluiting werd de feestzitting nog opgeluisterd door de gezusters Johanna & Rosemarijn Christiaens.

Het moge duidelijk zijn: De Vlaamse Diabetes Vereniging is klaar voor een volgend decennium.  Afdeling Dendermonde
Schuttersweg 26
9290 Berlare
052/42.42.10

Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons