Over diabetes


Diabetes is een vak dat je kan en moet leren!!

 
De diagnose 'diabetes', op welk moment deze ook gesteld wordt, heeft een impact op het dagelijks leven. Mensen met diabetes krijgen de opdracht om zich in steeds wisselende omstandigheden te gaan trainen in nieuwe gedragingen:

  • hoe een glucosemeter gebruiken,
  • hoe en waar insuline inspuiten,
  • effect van medicatie op het dagelijkse doen en laten,
  • bewust worden van voeding en zijn samenstelling,
  • ...

Je moet leren balanceren tussen voeding, beweging en medicatie. Daarenboven moet je leren om in gewone en ongewone omstandigheden snel en juist te reageren.

Stap voor stap leer je dit aan, maar dikwijls word je overspoeld door informatie via diverse kanalen: artsen, verpleegkundigen, lotgenoten, diëtisten, media, literatuur, betweters,...

Op deze pagina's willen wij voor iedereen basisinformatie aanreiken. Als vereniging zijn wij er immers van overtuigd dat je nooit teveel kan weten over je aandoening, maar ook de juiste informatie is de basis om alle vooroordelen en misverstanden over diabetes de wereld uit te helpen. Deze site wordt regelmatig aangevuld op basis van recente ontwikkelingen in de diabeteszorg. Als vereniging - waar zowel professionelen, als niet-professionelen samenwerken - stellen wij ons ook garant voor de juistheid van deze informatie.
 


Kent u onze brochures al?

Kent u onze brochures al?

Boordevol informatie en praktische tips - zowel over het behandelen van diabetes als het leven met deze aandoening. Gratis voor leden.

Weet u voldoende?

Weet u voldoende?

Word nu lid en ontvang de brochure "Weet u voldoende over diabetes?"Diabetes Liga
Diabetes infolijn 0800 96 333
Contacteer ons